Overstappen Kinderopvang


Stap over naar Gastouderbureau NL; Hartelijk welkom!

Niet alleen vanwege onze gunstige bureaukosten, maar ook dankzij onze persoonlijke professionele service.

Het overstapproces zonder GGD inspectie en met hetzelfde LRK nummer is eenvoudig:

  1. Zeg je huidige kinderopvangovereenkomst op. De wettelijke opzegtermijn bedraagt 4 weken. De overeenkomsten bij Gastouderbureau NL gaan in op de datum waarop je huidige overeenkomst eindigt, zonder extra kosten. Onze lage maandelijkse bureaukosten worden hierop afgestemd.
  2. Vul het digitale aanmeldformulier in, te vinden op onze website. Vraag ook je gastouder om het aanmeldformulier voor gastouders in te vullen. Met deze gegevens stellen wij de overeenkomsten op, die we jullie vooraf digitaal toesturen. Deze kunnen ook ter plaatse worden ondertekend.
  3. Voer een koppelgesprek en Risico Inventarisatie uit. Na ontvangst van de aanmeldformulieren neemt de consulent contact op om een vrijblijvende persoonlijke afspraak op de opvang locatie te plannen. Hier voeren we direct de wettelijk verplichte Risico Inventarisatie en Evaluatie uit. Vervolgens melden we Gastouderbureau NL aan bij de Gemeente zonder GGD-inspectie, aangezien dit niet nodig is bij een overstap.
  4. Kinderopvangtoeslag regelen. De consulent van Gastouderbureau NL staat klaar om je te helpen, indien gewenst, bij het wijzigen van de kinderopvangtoeslag. Hiervoor hebben we een handige en eenvoudige rekentool ontwikkeld. Met de kinderopvangcalculator bereken je de gemiddelde uren per maand en het uurtarief inclusief bureaukosten. Hiermee zie je ook hoeveel kinderopvangtoeslag je kunt ontvangen.