Beslisboom kinderopvang 08-07-2022

Onderstaande wijziging in het quarantainebeleid zijn per direct van kracht:

Er is een kleine wijziging doorgevoerd voor 0-3 jarigen. Voor deze groep is er een stap toegevoegd met de vraag: Heeft een huisgenoot of een nauw contact van het kind de afgelopen 10 dagen Corona gehad? zo ja: blijf thuis en doe een zelftest.

De nieuwe versie van de beslisboom gemaakt in samenwerking met het RIVM en AJN Jeugdartsen. 

  • Kinderen van 0 - 18 jaar hoeven niet in quarantaine als zij een huisgenoot (categorie 1) of nauw contact (categorie 2) zijn van iemand die positief getest is op Covid-19 én zij geen klachten hebben. Voor deze kinderen geldt wel het advies om geen contact te hebben met kwetsbare personen gedurende 10 dagen nadat zij in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon.
  • Voor kinderen van 0-4 jaar geldt dat met milde klachten naar de opvang mogen. Als zij een huisgenoot of nauw contact zijn van iemand die positief is getest op Covid-19, en zij hebben zelf (milde) klachten, dan blijven zij thuis met daarbij het advies om te testen.

Voor kinderen van 4-12 die naar de BSO gaan blijven de huidige regels gelden dat zij met (milde) klachten thuisblijven en een (zelf)test doen.

Er is een QR-code toegevoegd aan de beslisboom waarmee direct de meest actuele versie van de beslisboom gedownload kan worden.