Hoe kan ik voor 2024 de kinderopvangtoeslag wijzigen?


 

Geef wijzigingen door vóór 5 december 2023

Het is belangrijk voor de berekening van de juiste toeslagen voor 2024 dat ouders hun recente gegevens zo snel mogelijk doorgeven in Mijn toeslagen. Mensen die dit vóór 5 december doen, krijgen op 20 december de juiste toeslag voor januari 2024.

Het maximale uurtarief kinderopvangtoeslag 2024 is € 7,53. Heeft je gastouder het uurtarief voor 2024 aangepast? Op onze calculator kinderopvangkosten kun je eenvoudig met het nieuwe uurtarief van je gastouder inclusief onze voordelige bureaukosten en de gemiddelde uren per maand berekenen.  Bij familiaire opvang wijzig je bij mintoeslagen.nl het uurtarief van € 7,53 in.

 

Inloggen met DigiD op Mijn toeslagen verandert 

Mensen die nu nog inloggen met alleen gebruikersnaam en wachtwoord kunnen overschakelen naar de DigiD app. Of ze kunnen sms-controle toevoegen aan hun gebruikersnaam en wachtwoord. Deze sms-controle is te gebruiken op de mobiele en vaste telefoon. Door in te loggen met de app of sms-controle zijn de gegevens van burgers nog beter beschermd. Als uw cliënt inlogt op Mijn toeslagen, vertellen we dat inloggen vanaf 1 januari 2024 alleen nog kan met de app of sms-controle. Daarbij moedigen we mensen aan om via hun 'Mijn DigiD' direct de DigiD app te downloaden of sms-controle in te stellen. Via www.digid.nl/aanzetten zien mensen ook hoe ze kunnen overstappen. De meeste mensen die gewend zijn om in te loggen met DigiD hebben de app al of hebben de sms-controle al ingesteld.