Werkwijze Gastouderbureau NL


Werkwijze

Persoonlijke aandacht voor ouder en gastouder in de bemiddeling en begeleiding naar de kinderopvang vinden wij belangrijk. Vanaf 2006 is Gastouderbureau NL deskundig en ervaren in het bemiddeling en begeleiding van ouders en gastouders in de gastouderopvang.

De medewerkers van gastouderbureau NL zijn pedagogisch geschoold, in bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en getoetst door de GGD. Maar we vinden het ook belangrijk dat onze gastouders goed geïnformeerd blijven. Daarom bieden wij gastouders een uitgebreid met cursussen aan. Maar ook als ouder kun je aan een cursus. In 5 stappen is je opvang met Gastouderbureau NL geregeld 

1. Aanmelding

Gastouderbureau NL heeft een overeenkomst met Gastouder Nederland. Hier kun je gratis de profielen van gastouders bekijken bij jou in de buurt op reisafstand in minuten. Na het aangeven van je keuze (s) nemen wij contact met je op. Je kunt ook via het aanmeldformulier je opvangbehoefte kenbaar maken wij voor je op zoek gaan naar gastouders. Wij nemen persoonlijk contact op om de wensen, adviezen en ondersteuning te bespreken.

2. Intake gesprek

Ouders die opvang wensen voor hun soort (eren), de vraagouders, hebben een intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker van Gastouderbureau NL. Tijdens dit gesprek geeft de bemiddelingsmedewerker inlichtingen over allerlei aspecten van de opvang door gastouders. Ouders kunnen zelf hun specifieke eisen en wensen kenbaar maken over de opvang van hun soort, Deze eisen en wensen kun je vastleggen op het intakeformulier, zodat het tien alle tijden voor iedereen duidelijk is. De bemiddelingsmedewerker zoekt vervolgens, indien wenselijk in het gastouderbestand naar een passende gastouder om tot een goede combinatie, ook wel koppeling genoemd, te komen.

3. Kennismaking

Gastouderbureau NL gaat een kennismaking regelen tussen ouder en gastouder waar wij zelf aanwezig zijn. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is. Bij een positief gesprek maken we de vervolgafspraak om de koppeling tot stand te brengen.

4. Koppelingsgesprek

De opvang wordt nu formeel geregeld door het ondertekenen van de overeenkomsten. Het bespreken van de huisregels van de gastouder en het ondertekenen van toestemmingsformulieren.

5. Wennen

Gastouderbureau vindt het belangrijk dat de opvangkinderen kunnen wennen aan de nieuwe opvang locatie en de gastouder. Daarvoor maken we “wen” afspraken. Vaak is dit de eerste keer 1 uur. Kind, ouder en gastouder kunnen zo wennen waarbij de gastouder kan observeren en dit hierna met de ouder bespreken. De 2e maal is het vaak een dagdeel, waardoor iedereen goed is voorbereidt voordat de werkelijke opvang van start gaat. Dit geeft rust voor kind en ouder.