Niet tijdige betaling

Het is belangrijk dat je de factuur op tijd betaald. Een gastouder is niet in loondienst van Gastouderbureau NL. Wanneer je te laat bent met het betalen van de factuur, dan is de gastouder gedupeerd omdat zij haar rekeningen niet op tijd kan betalen. De kinderopvangtoeslag die je op de 20e van de maand hebt ontvangen is door de overheid vooraf betaald. Zo hoef je als ouder alleen het gedeelte ouderbijdrage bij te betalen. Bij Gastouderbureau NL betaal je de factuur altijd achteraf. 

Kassiersfunctie

Gastouderbureau NL voort de kassiersfunctie tussen de facturatie. Dit betekend dat wij na de goedkeuring van de opvanguren de factuur opmaken. Deze factuur bestaat uit de gastoudervergoeding en de bureaukosten. Dit geven wij apart weer op de factuur. Als ouder betaal je deze factuur (gastoudervergoeding en bureaukosten) aan Gastouderbureau NL. Na ontvangst storten wij de gastoudervergoeding door naar de rekening van de gastouder. Wettelijk moet dit doorstorten binnen 5 dagen. Bij Gastouderbureau NL staat het gemiddeld al binnen 1 á 2 dagen op de bankrekening van de gastouder.

Belastingdienst

Wettelijk moet elk gastouderbureau het factuuroverzicht afdragen aan de Belastingdienst. Hiermee kan de Belastingdienst controleren of de uitgekeerde kinderopvangtoeslag is gebruikt waarvoor het is verstrekt. Als financiële ondersteuning voor de kinderopvang. Ook openstaande facturen worden verplicht doorgegeven aan de Belastingdienst waardoor er een risico op controle is en als blijkt dat de wettelijke procedure wordt gevolgd wat kan leiden tot een stopzetting van de kinderopvangtoeslag.

Inkomen gastouder

De gastouder heeft recht op de overeengekomen vergoeding voor de opvang van je kind (eren). Wanneer je niet betaald, krijgt je gastouder geen vergoeding voor haar werkzaamheden. De gastouder kan dan per direct de opvang stopzetten.

Incassoprocedure

Als je niet reageert op onze betalingsherinneringen die worden verstuurd namens de gastouder dan de factuur namens de gastouder over een incassobureau. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om de factuur via ons te betalen. Je mag ook niet rechtstreeks aan de gastouder betalen omdat de betaling niet kan worden geregistreerd volgends de wettelijke kassiersfunctie.

Een incassoprocedure brengt onnodige kosten met zich mee. Daarom ontvang je van ons eerst een herinnering, daarna een herinnering vermeerderd met administratiekosten en pas daarna wordt de factuur ter incasso overgedragen aan een incassobureau.