Het Pedagogisch Boomhuis voor gastouderopvang



Ontdek de Kracht van Pedagogische Ondersteuning voor Gastouders!

Het Pedagogisch Boomhuis staat klaar om jou, als gastouder, te ondersteunen bij het creëren van een betekenisvolle en stimulerende omgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar in jouw gastouderopvang.

Stap het Pedagogisch Boomhuis binnen en laat je verrassen door de talloze leuke en leerzame activiteiten die we speciaal voor jou en de kinderen hebben samengesteld. Of je nu binnen wilt blijven of naar buiten wilt gaan, met minimale voorbereiding kun je direct aan de slag! Wij hebben namelijk al het voorwerk gedaan, zodat jij je volledig kunt richten op het toepassen van jouw eigen pedagogische kwaliteiten in de opvang.

Onze visie is geworteld in de vier pedagogische basisdoelen van professor Marianne Riksen Walraven, die van cruciaal belang zijn voor de holistische ontwikkeling van ieder kind. Deze doelen zijn ook expliciet benoemd in de Wet Kinderopvang, waardoor je met het Pedagogisch Boomhuis volledig voldoet aan de officiële pedagogische kwaliteitseisen.

Wij begrijpen dat als gastouder jouw prioriteit ligt bij het waarborgen van de hoogste pedagogische standaarden. Daarom staan we klaar om je te ondersteunen bij het voldoen aan de kwaliteitseisen die worden gesteld door de GGD bij toezicht en handhaving. Met het Pedagogisch Boomhuis aan jouw zijde kun je vol vertrouwen en met een gerust hart aan de slag, wetende dat jouw gastouderopvang aan alle pedagogische normen voldoet.

Kies voor Pedagogische Ondersteuning met impact. Sluit je aan bij het Pedagogisch Boomhuis en geef de kinderen in jouw gastouderopvang de beste start voor een succesvolle toekomst! 

Ontwikkelingsgebieden;

  • Motorische ontwikkeling
  • Cognitieve ontwikkeling
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling
  • Creatieve ontwikkeling
  • Taalontwikkeling. 


Binnen & buiten

Je ontvangt activiteiten die binnen en-of buiten kunnen worden gedaan. Ook verschillende thema’s worden behandeld zoals, jaargetijden (lente, zomer, herfst en winter). Maar ook actuele onderwerpen. 

Leeftijd en activiteit

Bij de activiteiten die je wekelijks ontvangt is ook rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen die je opvangt.

Soort activiteiten

  • Media  
  • Muziek, dans en drama  
  • Spel  
  • Natuur  
  • Sport & bewegen 

Ouders

De ouders zien dat je als gastouder bijdraagt aan de ontwikkeling van hun kind. Je geeft als gastouder een eigen invulling aan de activiteiten die je wekelijks ontvangt.

Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang

Het pedagogisch beleid van Gastouderbureau NL is gebaseerd op de visie van Marianne Riksen-Walraven. Deze basisdoelen zijn ook opgenomen in de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Gastouders die gebruikmaken van Het Pedagogisch Boomhuis passen deze visie toe hun pedagogische kwaliteiten in de gastouderopvang. De wortels van Het Pedagogisch Boomhuis zijn de 4 pedagogische basisdoelen van Marianne Riksen-Walraven.

GGD

De overheid heeft sinds 2022 meer budget vrijgesteld voor GGD-inspecties gastouderopvang. De reguliere kinderopvang moet jaarlijks worden getoetst, de bedoeling is dat gastouders minimaal per 3 jaar zullen worden bezocht. Naast de veiligheid en gezondheid voor kinderen op de opvang locatie zal ook worden gekeken hoe de gastouder zijn/haar pedagogische kwaliteiten toepast in de opvang. Met de activiteiten van Het Pedagogisch Boomhuis is dit eenvoudig inzichtelijk en aantoonbaar. Bovendien worden alle gastouders die hiervan gebruikmaken geregistreerd en mag de GGD dit met toestemming verifiëren bij Gastouderbureau NL. 

Informatie

Wil je meer informatie over het Pedagogisch Boomhuis? Neem contact op met de regionale consulente, ook als je nog niet bent aangesloten bij Gastouderbureau NL..


Klik HIER om de website te bezoeken