LRK registratie GOBNL/ Friesland

Gastouderbureau NL is geregistreerd in het Landelijk register kinderopvang. In deze registratie staan ook de GGD Fryslân inspectierapporten weergegeven. Met betrekking tot het rapport inspectie 2019 loopt nog een klachtenprocedure. De aspirant inspecteur heeft handhaving geadviseerd aan de Gemeente op oneigenlijke gronden.

De verantwoordelijke opdracht gevende Gemeente Súdwest Fryslân heeft haar excuses al schriftelijk aangeboden dat de aangedragen argumenten zoals aangegeven door de GGD Fryslân inspecteur nooit hadden mogen leiden tot het uiterste pressiemiddel handhaving.

Gastouderbureau NL/ Friesland heeft geëist van GGD Fryslân dat dit besluit wordt ingetrokken. Inmiddels heeft de heer T. Hartman, adjunct-directeur publieke gezondheid GGD Fryslân al erkent dat met het punt met betrekking tot de jaaropgaaf de inspecteur onjuist heeft gehandeld. Ook dit punt is komen te vervallen. De vervolgstappen zijn ingezet om ook het resterende punt handhaving ouderevaluatie te laten vervallen. Elke vraagouder wordt jaarlijks mondeling geëvalueerd en dit wordt schriftelijk vastgelegd in het administratiesysteem. De inspecteur heeft de optionele vragenlijst aangemerkt als een structurele vragenlijst wat aantoonbaar en juridisch onjuist is. daardoor waren volgens haar 3 van de 10 evaluaties die niet waren voorzien van de vragenlijst onjuist. Dit is niet wat de Wet Kinderopvang beschrijft. 

Klik HIER om de LRK registratie en inspectierapporten te bekijken