Fouten GGD - Fryslân inspecteur erkent door directie Veiligheidsregio Fryslân

Veiligheidsregio Fryslân heeft erkent dat de GGD Fryslân inspecteur grove fouten heeft gemaakt tijdens de inspectie. Deze inspecteur is hier inmiddels niet meer werkzaam, maar heeft door haar ridicule inspectie schade berokkend aan Gastouderbureau NL.

De Gemeente in Wiens opdracht deze inspectie is uitgevoerd, heeft het handhaving document op grond van aangedragen redenen Bezwaar ingetrokken.

Klik HIER voor de toelichting van de Gemeente op het niet handhaven van het advies GGD-Fryslân


Adjunct-directeur T.C. Hartman, Veiligheidsregio Fryslân erkent fout GGD-inspecteur;

GGD Fryslân heeft op aangeven van de heer Klarenbeek gekeken naar de totstandkoming van het inspectierapport 2019. Hierbij is gekeken naar de wijze van inspecteren als ook naar de beoordeling van de verschillende items. GGD Fryslân heeft geconstateerd dat haar manier van handelen en de wijze van communiceren heeft bijgedragen aan onduidelijkheid over de mogelijkheden tot herstel. De houder heeft binnen zeer korte tijd het jaaroverzicht laten aanpassen en het nieuwe jaaroverzicht verstrekt aan de vraagouders, toch heeft het item ‘jaaroverzicht’ een negatieve beoordeling gekregen. GGD Fryslân is van mening dat op dit onderdeel, na beoordeling van de nieuwe documenten, een positieve beoordeling gegeven had kunnen worden in het inspectierapport 2019.