Informatie Gastouderbureau NL/ Rotterdam


Laat ik mezelf allereerst even voorstellen, mijn naam is Lianne van Drom en ik ben consulent bij Gastouderbureau NL voor de regio Rotterdam. Samen met mijn partner Ben en ons zoontje Matthew woon ik in Hellevoetsluis. Zelf heb ik jarenlange ervaring als gastouder, deze ervaring wil ik samen met mijn opgedane kennis inzetten om zowel gastouders als ouders goede persoonlijke ondersteuning te bieden.  

Een gastouder doet belangrijk en verantwoordelijk werk en biedt kinderen veiligheid en geborgenheid om zich te ontwikkelen tot unieke individuen. In mijn visie zoals de visie van Gastouderbureau NL ondersteunt en begeleidt een gastouderbureau gastouders bij het bieden van kwalitatief hoogwaardige opvang op de volgende wijze. 

Allereerst is natuurlijk aandacht voor o.a. de risico-inventarisatie en de jaarlijkse evaluaties, maar daarnaast vind ik juist een goede communicatie met ouders/ verzorgers en het zoeken van verbinding met gastouders belangrijk.

Wanneer een gastouderbureau duidelijk weet hoe de gastouder de opvang inricht en wat de gastouder te bieden heeft, kunnen goede koppelingen gemaakt worden met de wensen en behoeften van ouders/ verzorgers. Als deze goed bij elkaar passen dan is de gastouderopvang in harmonie met de eigen opvoeding van de ouders/ verzorgers, waarbij het stimuleren van de ontwikkeling van het kind centraal staat.

Tijdens de opvangperiode wil ik gastouders en ouders/verzorgers naast de praktische zaken, tevens helpen bij pedagogische vraagstukken door te komen observeren, overleggen en te adviseren waar dit gevraagd wordt. In dit kader heb ik ook de opleiding tot kindercoach gevolgd om zo een toegevoegde waarde te kunnen bieden bij de ontwikkeling van kinderen.

Verder wil ik gastouders helpen om zich te blijven ontwikkelen. Dit kan op een laagdrempelige manier door bijvoorbeeld te leren van elkaar of door het aanbieden van cursussen en trainingen. Zo kan elke gastouder een passende manier vinden om te blijven leren.

Als laatste, maar tevens een erg belangrijk punt, heb ik gekozen om consulent te worden bij Gastouderbureau NL omdat door een efficiĆ«nte en kosteneffectieve aanpak ervoor gezorgd wordt dat de bureaukosten laag blijven. En door daarbij de focus te hebben op klanttevredenheid zorgt dit voor betaalbare en hoogwaardige  gastouderopvang voor ouders/verzorgers. Terwijl gastouders een hoger eigen uurtarief kunnen hanteren. 

 

Klik HIER voor contactgegevens, Facebook en andere informatie