Gastouder opleiding in 18 weken


Gastouderroute

Versnelde mbo opleiding 4 tot 5 maanden € 1350,-

Wil jij starten als gastouder, maar beschik je nog niet over het juiste diploma? Met deze versnelde mbo-opleiding 'Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders', zet jij je praktijkervaring om naar een officieel erkend diploma!

Let op: deze opleiding betreft een versnelde mbo-opleiding. Qua studiebelasting moet je hierbij wekelijks uitgaan van 3 tot 4 lesuren én 8 tot 10 uren zelfstudie. 

Over deze opleiding

Gedurende deze versnelde mbo-opleiding, richten wij de opleiding tot helpende zorg en welzijn specifiek in naar het beroep dat jij straks gaat uitvoeren, namelijk het werken als gastouder. Dit betekent dat jij alleen praktijkervaring opdoet binnen de omgeving van de gastouder en dat de doelgroep waarmee je kennismaakt ook gericht is op kinderen en jongeren en hun ouders.


Je volgt een traject van 4 tot 5 maanden waarin je, naar behoefte, aan diverse modules werkt. Per week is er een bijeenkomst van 1 dagdeel (en soms 2 dagdelen) waarin extra uitleg over een thema wordt gegeven. Samen met je medestudenten werk je aan een thema. Ook worden er tijdens deze bijeenkomsten examentrainingen Nederlands en rekenen verzorgd.

Daarnaast krijg je individuele coaching aangeboden om jou  te begeleiden in je eigen traject. De opleiding is zo opgezet dat je veel zelfstudie hebt en veel in de praktijk bezig bent met jouw opleiding.


Studiemateriaal

Studiemateriaal, online-leeromgeving, licenties, readers etc. worden door Deltion Business beschikbaar gesteld. Je ontvangt ze indien van toepassing op je eerste lesdag.

 
 

Certificaat

Wanneer je alle examens succesvol afrondt, ontvang je het erkende mbo-diploma 'Helpende Zorg en Welzijn' op niveau 2. Het diploma haal je persoonlijk op bij Deltion College in Zwolle.


Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze versnelde mbo-opleiding 'Gastouderroute' moet je aan de volgende toelatingseisen voldoen:
  

  • Je voldoet aan de wettelijke vooropleidingseis (vmbo diploma) en kan dat aantoonbaar maken met een kopie van je diploma;
  • Bij de start van de opleiding beschik je over een stageplek bij een gastouder die door SBB als erkend leerbedrijf geregistreerd staat;
  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je bent digitaal vaardig;
  • Je spreekt en schrijft Nederlands op niveau 2F of hoger (dit wordt getoetst door middel van een TOA instaptoets).

 
Na aanmelding via de website volgt een verzoek voor een kopie van je diploma en CV. Na toetsing van deze documenten wordt de TOA instaptoets opengezet en kan de instaptoets gemaakt worden.

Blijkt vanuit deze nulmeting dat je over het juiste niveau Nederlands en rekenen beschikt? Dan word je uitgenodigd door een docent voor een intake.
Tijdens de intake worden er vragen gesteld over onder andere je werkervaring en wordt de inschatting gemaakt of je geschikt bent deel te nemen aan deze versnelde mbo-opleiding. Na een positieve terugkoppeling van de docent word je officieel ingeschreven voor de opleiding.

 

Waar heb ik les?

Ook voor opleidingen, trainingen en cursussen is onze hoofdlocatie het Deltion College zelf. Hier heb je les, tenzij we dat anders aangeven. Het adres:
Mozartlaan 15
 8031 AA Zwolle

Voor meer informatie over onze locatie, parkeren, toegang en bereikbaarheid, bekijk onze contactgegevens.

 
€ 1350,-

 

klik HIER voor aanmelden