MBO-KiKi / Werken als gastouder/ opleiding


Helpende zorg en welzijn

Heb jij passie voor het helpen van mensen en sta jij klaar voor anderen? Wil jij het verschil maken en mensen in de maatschappij ondersteunen die dit nodig hebben? Dan is de opleiding ‘helpende zorg en welzijn’ wat voor jou!

Wanneer je aan de slag gaat als helpende zorg en welzijn zorg je ervoor dat cliënten zich op hun gemak voelen op het gebied van gezondheid, wonen en welzijn. Jij ondersteunt bij huishoudelijke taken, begeleidt de cliënt bij persoonlijke verzorging en staat de client bij op emotioneel vlak.

Kwaliteiten als helpende zorg en welzijn
Als helpende zorg en welzijn is het belangrijk dat je cliënten kunt ondersteunen bij hun persoonlijke verzorging en huishoudelijke werkzaamheden. Jij kunt een luisterend oor bieden, vindt het leuk om te helpen bij het opstellen van activiteiten, bent alert, kunt overleggen en kan een overdracht geven aan collega’s.

Resultaat van de opleiding
Met een diploma mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn kun je verschillende doelgroepen zorg, ondersteuning of begeleiding bieden. Bij mbo KIKI kun je in de keuzevakken kiezen voor het werken als gastouder/nanny. We hebben hiervoor twee relevante keuzedelen gecombineerd tot het keuzedeel: Gastouder is een vak!

 

Algemene informatie

  • Lesgeld: 6 x € 290,00 btw vrijgesteld
    • incl. examens en 1 herkansing indien nodig
  • Studieduur: 6 – 8 maanden
  • Diploma: erkend mbo-diploma
  • Niveau en leerweg: derde leerweg, niveau 2
  • Erkenningen: Ministerie van OCW, inspectie van het onderwijs

 

Klik HIER voor meer informatie

Bijlagen