Vervangende gastouder/ facturatie


Bij ziekte of vakantie is het bij Gastouderbureau NL samen met Belastingdienst Toeslagen geregeld: vervangende gastouderopvang verloopt gewoon via de normale administratie. Handig, hè? Deze regeling geldt voor maximaal 6 weken. Het enige wat we vragen, is dat de vervangende gastouder geregistreerd staat in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en aangesloten is bij Gastouderbureau NL. Op die manier kunnen we garanderen dat ze voldoen aan de wettelijke eisen. En het beste nieuws is dat ouders geen nieuwe toeslag hoeven aan te vragen voor deze periode van maximaal 6 weken. De vervangende gastouder stuurt gewoon een factuur (voorbeeld hebben we al voor je gemaakt in der persoonlijke portal) en de gekoppelde gastouder registreert de uren en stuurt de factuur zoals gebruikelijk naar de ouders.

De vervangende gastouder voegt de factuur toe als inkomsten. Maar de gekoppelde gastouder kan de factuur als kosten opvoeren, waardoor er geen belasting over betaald hoeft te worden. Dat is wel zo prettig, toch?

Houd er echter rekening mee dat als de vervangende periode langer dan 6 weken duurt, er aparte overeenkomsten moeten worden opgesteld en apart kinderopvangtoeslag moet worden aangevraagd.