Hoe maak ik als gastouder bezwaar tegen Handhaving door de Gemeente?


Als je het niet eens bent met het besluit van de gemeente om een GGD-advies te handhaven, kun je in veel gevallen bezwaar maken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Lees het besluit en GGD-advies: Zorg ervoor dat je het besluit van de gemeente en het GGD-advies zorgvuldig leest. Identificeer de specifieke punten waarover je bezwaar wilt maken en waarom.
  2. Check de termijnen: Controleer de termijnen voor het indienen van bezwaar. Gemeenten hanteren vaak een bezwaartermijn, bijvoorbeeld zes weken na de bekendmaking van het besluit. Het is belangrijk om binnen deze termijn bezwaar in te dienen.
  3. Schrijf een bezwaarschrift: Stel een bezwaarschrift op waarin je duidelijk aangeeft waarom je het niet eens bent met het besluit en het GGD-advies. Geef feitelijke argumenten en onderbouw deze zo veel mogelijk met relevante documentatie.
  4. Gebruik het juiste adres: Stuur je bezwaarschrift naar het juiste adres van de gemeente. Dit adres staat vermeld in het besluit of op de website van de gemeente. Zorg ervoor dat je bezwaarschrift tijdig wordt ingediend.
  5. Bereid je voor op een hoorzitting: In sommige gevallen kan de gemeente besluiten om een hoorzitting te houden. Dit geeft je de gelegenheid mondeling je bezwaren toe te lichten. Bereid je goed voor op een eventuele hoorzitting.
  6. Overweeg juridisch advies: Als de zaak complex is of als je overweegt verdere juridische stappen te ondernemen, kan het verstandig zijn juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat.
  7. Volg het verdere proces: Volg het verdere proces nauwlettend. De gemeente zal je bezwaar beoordelen en een beslissing nemen. Ze kunnen het besluit handhaven, wijzigen of intrekken.

Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie en contactgegevens correct vermeldt in je bezwaarschrift, en wees zo duidelijk mogelijk over de redenen van je bezwaar.