Verdiensten nanny gastouder

Wat verdien je als gastouder?

Opvang bij de ouder in huis / nanny

Wanneer je opvang bij de ouder thuis verzorgt dan werk je volgens de Regel Dienstverlening aan Huis (RDAH) en werk je maximaal 3 dagen per week. Je hebt als gastouder recht op het minimum brutoloon vermeerderd met vakantietoeslag en doorbetaling tijdens de vakantieperiode. Bij Gastouderbureau NL vinden we dat je uit moet gaan van het minimumloon gerelateerd aan het aantal uren in de kinderopvang cao. Dit is 36 uren. De overheid indexeert per half jaar het brutoloon. Dit gebeurt in januari en juli. Je uurloon is onafhankelijk van het aantal kinderen. Als je niet kind gerelateerde werkzaamheden uitvoert dan moet je aan kunnen tonen dat deze niet zijn betaald vanuit de kinderopvangtoeslag. Hiervoor hebben we een samenwerking met  Huishulpen.nl. Alle werkzaamheden buiten de kinderopvang worden apart geregistreerd en gefactureerd. Zo kun je als gastouder aantonen dat je voldoet aan de wettelijke eisen. Gastouderbureau NL adviseert een uurtarief inclusief vakantietoeslag en vakantiedagen. Met de lage bureaukosten van Gastouderbureau NL hebben de ouders een lage eigen bijdrage. De ouders hebben recht op inkomens afhankelijke kinderopvangtoeslag als ze voldoen aan de wettelijke eisen.

Vaste uren afname

Als nanny gastouder kom je met de ouder de werkzame uren overeen. Mocht de ouder de aanvangstijd of eindtijd aanpassen, dan mag je de contractuele tijden registreren. Tenzij je anders met de ouder bent overeen gekomen.

Overige werkzaamheden

Wanneer je naast de opvang van kinderen ook werkzaamheden verricht die niet kind opvang gebonden zijn, dan raden we je aan om deze apart te registreren. De Belastingdienst controleert hierop, omdat de kinderopvangtoeslag die ouders ontvangen uitsluitend mag worden toegepast op de kinderopvang. Gastouderbureau NL heeft hiervoor een samenwerking met Huishulpen . Hierdoor hebben je en de ouder altijd aantoonbaar een digitaal overzicht. Gastouderbureau NL regelt deze administratie kosteloos voor je.

Netto verdiensten

De inkomsten die je verdient met de opvang als gastouder zijn bruto. Over deze verdiensten moet je nog Inkomsten Belasting afdragen. Afhankelijk van je situatie kun je recht hebben op aftrekposten die gerelateerd zijn aan de gastouderopvang. Wij hebben een overzicht voor je welke kosten dit zijn en hebben een samenwerking met een gastouder gespecialiseerde belastingadviseur. Deze kosten breng je in mindering op je bruto verdiensten bij de belastingaangifte. Hierdoor hoef je minder belasting af te dragen. Wanneer je voldoet aan de wettelijke eisen voor zelfstandig ondernemerschap dan heb je recht op diverse financiƫle voordelen, waardoor je minder Inkomsten Belasting betaalt.

Belasting advies

Gastouderbureau NL heeft een samenwerking met een gespecialiseerd adviesbureau. Deze kan je belastingaangifte verzorgen, digitaal de onkosten verwerken of de gehele administratie verzorgen. Administratie pakket

Onkosten

Je mag dan van je bruto verdiensten meer onkosten in mindering brengen en mag je als zelfstandige aftrek in mindering brengen. Gastouderbureau NL helpt hiermee om een keuze te maken. Advies; reserveer 30% van je verdiensten, zo heb je geen negatieve verrassing financiĆ«le achteraf.

In je persoonlijke portal kun je verschillende documenten vinden waarop onkosten zijn weergegeven die je mag opvoeren.