Verdiensten gastouder

Wat verdien je als gastouder?

Opvang in je eigen huis

Wanneer de opvang in je eigen huis plaatsvindt dan bereken je het aantal uren je uurtarief. Je mag tot maximaal 6 kinderen per uur opvangen in de leeftijd 0 - 12 jaar en 5 kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar. Deze dagelijkse opvanguren registreer je in je persoonlijke portal waar we al je documenten voor je bewaren. Als gastouder mag je zelf je uurtarief bepalen. We raden je aan om je huisregels vast te leggen in een document en deze door de ouders te laten ondertekenen. In je huisregels kun je afspraken maken; afmelden, vakantie, eten, drinken.

De ouders betalen de factuur aan Gastouderbureau NL en binnen de wettelijke 5 kalenderdagen is het op jouw rekening bijgeschreven. Deze procedure heet de kassiersfunctie.

Netto verdiensten

De inkomsten die je verdient met de opvang als gastouder zijn bruto. Over deze verdiensten moet je nog Inkomsten Belasting afdragen. Afhankelijk van je situatie kun je recht hebben op aftrekposten die gerelateerd zijn aan de gastouderopvang. Wij hebben een overzicht voor je welke kosten dit zijn en hebben een samenwerking met een gastouder gespecialiseerde belastingadviseur. Wanneer je voldoet aan de wettelijke eisen voor zelfstandig ondernemerschap dan heb je recht op diverse financiƫle voordelen, waardoor je minder Inkomsten Belasting betaalt.

Je mag dan van je bruto verdiensten meer onkosten in mindering brengen en mag je met een KvK inschrijving zelfstandige aftrek in mindering brengen. Gastouderbureau NL helpt hiermee om een keuze te maken. Advies; reserveer 30% van je verdiensten, zo heb je geen negatieve verrassing financiƫle achteraf.

In je persoonlijke portal kun je de belasting aftrekposten terug vinden